Heb je je wel eens afgevraagd waarom je GPS-systeem je soms verkeerd door een eenrichtingsstraat stuurt of niet de juiste snelheidslimiet aangeeft?

De kans is groot dat het iets te maken heeft met de verkeersbordendatabank. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar deze databank speelt een cruciale rol in de nauwkeurigheid van jouw navigatiesysteem.

De verkeersbordendatabank biedt een overzicht van alle verkeerssignalisatie binnen een bepaald gebied. Belangrijk is dat de informatie uit deze databank wordt gedeeld met aanbieders van navigatiediensten zoals Google Maps, Waze, en TomTom.

Het plaatsen van een verkeersbord is stap één; iedereen in de omgeving weet dan wat de regels zijn. Maar stap twee, het opnemen van deze borden in de databank, is minstens even belangrijk. Zo krijgt jouw GPS de nieuwste updates over snelheidslimieten, gesloten wegen of wegen met bijvoorbeeld een tonnagebeperking.

Het regelmatig bijwerken van de verkeersbordendatabank is cruciaal, en dat is waar steden en gemeenten een rol spelen. Jammer genoeg gebeurt dit updaten vaak nog handmatig, wat best wat tijd kan kosten. En ja, dat wordt weleens vergeten of blijft liggen door tijdsgebrek.

Dit is vervelend voor jou als GPS-gebruiker omdat je dan verkeerde info krijgt, maar ook voor de lokale overheid. Want een goed bijgewerkte databank kan de beslissingen van het bestuur kracht bijzetten en de impact van maatregelen verbreden.

En hier komt Servantes in het spel. Wij weten uit ervaring hoe druk het kan zijn bij lokale mobiliteitsdiensten, zeker als de dienst onderbemand is bijvoorbeeld als een teamlid ziek is of de organisatie verlaat.

Bij Servantes begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee lokale besturen te maken krijgen. Ons team van deskundigen staat klaar om snel en efficiënt in te springen waar dat nodig is. Of jouw organisatie nu te maken heeft met personeelstekorten, een specifiek project dat extra handen vereist, of piekmomenten die extra aandacht vereisen, wij zijn jouw partner voor het leveren van een professionele dienstverlening.

Wat kan Servantes betekenen voor jouw organisatie?

  • Dagelijkse ondersteuning: wij helpen bij alle facetten van de mobiliteitsdienst. Van het verwerken van signalisatievergunningen tot het opstellen en uitwerken van aanvullende reglementen, en van het voorbereiden van agendapunten voor het college of de gemeenteraad tot het actief uitvoeren van uw mobiliteitsplan. Ook staan wij klaar om deskundige adviezen te schrijven die jouw beleid ondersteunen.
  • Procesoptimalisatie: Onze experts zijn gespecialiseerd in het stroomlijnen van processen binnen jouw diensten. We zorgen voor een verbeterde efficiëntie die helpt kosten te besparen en betere resultaten te behalen.
  • (Bege)leiden van projecten: Of het nu gaat om het ontwikkelen van veilige schoolomgevingen, het uitwerken van circulatieplannen, parkeerbeleid, of het aanpakken van sluipverkeer en het (her)inrichten van straten en fietsverbindingen, ons team heeft de nodige expertise om deze projecten te (bege)leiden.
  • Training nieuwe medewerkers: Wij ondersteunen nieuwe medewerkers door hen intensief te begeleiden binnen de mobiliteitswereld. Wij maken hen vertrouwd met de noodzakelijke tools en applicaties, brengen hen inhoudelijke kennis bij over de wegcode en plaatsingsvoorwaarden, en leren hen omgaan met participatie, klachtenbehandeling, snelheidsproblematiek, en effectieve communicatie met burgers.

Heb je vragen over hoe wij jouw mobiliteitsdienst kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag hoe we een verschil kunnen maken in jouw gemeente of stad.